Termeni si Conditii

1. ELEMENTE DEFINITORII
Folosirea acestui site implica acceptarea acestor termeni si conditii. Termenii si conditiile generale de vanzare se vor aplica tuturor vanzarilor de bunuri de catre SC Ecauciuc SRL, prin intermediul magazinului virtual http://www.ecauciuc.ro, catre Cumparator si pot fi modificate numai cu acordul expres scris al ambelor parti. Pentru folosirea in cele mai bune conditii a site-ului, se recomanda citirea cu atentie a tuturor termenilor si conditiilor.
Urmatorii termeni vor insemna:
Cumparator: persoana fizica, societate comerciala sau alta entitate juridica ce emite o Comanda;
Vanzator: SC Ecauciuc SRL, cu sediul social in Slobozia, Bd.Matei Basarab, Nr.17, jud.Ialomita, J21/217/2013, RO31846205;
Produse: orice produs, inclusiv documentele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului;
Comanda: un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator, prin care Vanzatorul este de acord sa livreze Bunurile si Serviciile si Cumparatorul este de acord sa primeasca aceste Bunuri si Servicii si sa faca plata acestora;
Contract: Comanda confirmata de catre Vanzator prin emiterea facturii fiscale;
Drepturi de proprietate intelectuala: toate drepturile imateriale cum ar fi know-how, dreptul de autor si drepturi in natura de autor, drepturile de baza de date, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci inregistrate si inregistrari ale numelor de domenii pentru oricare din cele de mai sus;
Specificatii: toate specificatiile si/sau descrierile Produselor, asa cum sunt precizate in Comanda.

2. DOCUMENTE CONTRACTUALE
Prin lansarea unei Comenzi (comanda eletronica sau telefonica) pe site-ul www.ecauciuc.ro, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile. Comanda va fi compusa din urmatoarele documente, in ordinea importantei:
a. Comanda (impreuna cu mentiunile clare asupra datelor de livrare si facturare) si conditiile sale specifice;
b. Specificatiile Cumparatorului (acolo unde este cazul);
c. Termeni si conditii.
Daca Vanzatorul confirma comanda, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor Comenzii. Acceptarea comenzii de catre Vanzator se considera finalizata atunci cand exista o confirmare verbala (telefonica) sau electronica (e-mail) din partea Vanzatorului catre Cumparator, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia. Vanzatorul nu considera in niciun moment o comanda neconfirmata ca avand valoarea unui Contract. Prezentul Contract intra in vigoare la confirmarea Comenzii de catre Vanzator. Confirmarea se face telefonic sau electronic (e-mail). Termenii si conditiile generale de vanzare vor sta la baza Contractului astfel incheiat, in completarea acestora fiind Certificatul de Garantie emis de catre Vanzator.

3. EXTINDEREA OBLIGATIILOR VANZATORULUI
Vanzatorul isi va utiliza cunostintele sale profesionale si tehnice pentru a atinge rezultatul stipulat in Comanda si va livra Produsele care indeplinesc cerintele, nevoile si specificatiile Cumparatorului. Informatiile prezentate pe site-ul Vanzatorului au caracter informativ si pot fi modificate de catre Vanzator fara o anuntare prealabila. Descrierile produselor pot fi incomplete insa vanzatorul face eforturi de a prezenta informatiile cele mai relevante, pentru ca produsul sa fie utilizat in parametrii pentru care a fost achizitionat. De asemenea, Vanzatorul face toate eforturile in a furniza informatii corecte despre pretul si caracteristicile produselor. Cu toate acestea, in cazul inregistrarii unei comenzi cu un pret eronat, Vanzatorul are dreptul sa anuleze comanda Cumparatorului. Comunicarea cu magazinul se poate face prin interactiunea cu acesta, postarea opiniilor vizavi de produse sau comunicarea prin adresele mentionate la sectiunea "Contact". Vor fi excluse din site sau ignorate, pareri sau adresari ce contin injurii sau un limbaj neadecvat. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

4. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA
Cumparatorul intelege dreptul de proprietate intelectuala si nu va dezvalui unei terte parti sau va face publice (pe internet sau media), niciuna dintre informarile primite de la Vanzator.
De asemenea, numele site-ului precum si insemnele grafice sunt marci inregistrate in proprietatea SC Ecauciuc SRL si nu pot fi preluate, copiate sau folosite, fara acordul scris al proprietarului.
Continutul site-ului www.ecauciuc.ro, indiferent de zona in care se afla in site si indiferent de tip, poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Orice utilizare de continut de catre terte persoane in alte scopuri decat cel personal, se poate face numai cu acordul scris, expres si prealabil al SC Ecauciuc SRL. Se interzice a copia, a prelucra, a reproducere, a publica, a transmite, a vinde, a distribui partial, integral sau modificat, intreg continutul sau o parte din continut in alte scopuri decat cel personal.
Exceptie fac urmatoarele situatii:
- reproducerea pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, a mici fragmente din articolele publicate, doar daca este specificata sursa informatiilor preluate, sub urmatoarea forma: “sursa: www.ecauciuc.ro”.
- se permit link-uri(legaturi) catre Site, doar daca dupa fiecare link(legatura) sau la sfarsitul articolului este specificata sursa astfel: Informatii furnizate de www.ecauciuc.ro. SC Ecauciuc SRL isi rezerva dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai sus.
Orice persoana care trimite in orice mod informatii sau materiale catre Site isi asuma obligatia de a nu prejudicia in niciun mod drepturile de autor pe care o terta persoana le poate invoca in legatura cu materialele si informatiile transmise in orice mod catre Site. Magazinul online www.ecauciuc.ro poate contine trimiteri (link-uri) catre alte Site-uri care nu apartin SC Ecauciuc SRL, drept pentru care Vanzatorul nu este raspunzator sub niciun aspect pentru continutul acelor Site-uri.

5. CONFIDENTIABILITATE
Informatiile de orice natura, furnizate de catre Cumparator Vanzatorului, vor ramane in proprietatea Vanzatorului. Ele pot fi utilizate numai pentru executarea contractului si pot fi facute cunoscute numai cu consimtamantul scris al Vanzatorului si dupa obtinerea unui angajament de confidentiabilitate din partea celui care le primeste.
Nicio declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Cumparator cu privire la comanda fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului.

6. COMANDA SI PROCESATORUL DE PLATI
Prin finalizarea comenzii, Cumparatorul garanteaza ca toate datele furnizate sunt reale si corecte. In caz contrar, este posibil sa apara erori precum comanda nelivrata, intarziata sau transmisa gresit. Prin finalizarea comenzii, Cumparatorul se declara de acord ca Vanzatorul sa il contacteze prin orice mijloc disponibil convenit de catre Parti (email/telefon) pentru confirmarea comenzii. In vederea eliminarii riscului ca datele personale ale Cumparatorului sa intre in posesia si sa fie folosite abuziv de terte persoane, Vanzatorul garanteaza securitatea sistemelor informatice.
Informatiile privind datele cardului bancar (numar de card, data expirarii etc.) nu sunt transferate sau stocate, la niciun moment, pe serverele Vanzatorului.
In cazul sistemului 3D Secure pentru plata cu carduri Visa sau MasterCard, datele cardului sunt introduse direct in sistemele Visa sau MasterCard, iar in cazul in care cardul a fost emis de catre o banca certificata in sistemul 3D Secure, autorizarea tranzactiei se face doar dupa autentificarea Cumparatorului in acest sistem.
Vanzatorul poate refuza o comanda si denunta unilateral contractul in urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, fara a exista obligatii intre parti si fara ca o parte sa poata pretinde daune, pentru urmatoarele situatii:
- esuarea/invalidarea tranzactiei online;
- neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Cumparatorului;
- date incomplete sau incorecte ale Cumparatorului;
- activitatea Cumparatorului poate produce daune site-ului www.ecauciuc.ro;
- livrari consecutiv esuate;
- alte motive obiective.

6. TERMENE – PENALITATI

In cazul in care nu pot fi respectate termenele de livrare si/sau pornire a Comenzii, Vanzatorul este obligat sa anunte Cumparatorul in legatura cu termenul estimat de finalizare a livrarii. Cumparatorul va avea dreptul sa revendice daune suplimentare de la Vanzator, cand este permis de lege, in cazul neindeplinirii totale sau partiale din partea Vanzatorului a executarii Contractului in conformitate cu termenele stabilite.
In cazul in care Cumparatorul intarzie din vina sa plata marfurilor in termenul prevazut in factura emisa de Vanzator, este obligat la plata unei penalitati de 0,5% pe zi din suma datorata.
In cazul in care Vanzatorul primeste informatii eronate legate de facturarea sau livrarea produselor, se va stabili un nou termen de onorare a comenzii, acesta incadrandu-se in 3 zile lucratoare. Termenul de finalizare, daca nu este modificat de Vanzator prin anuntarea Cumparatorului, este de maxim 30 de zile de la plasarea comenzii.

7. FACTURARE – PLATI
Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Produsele livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

8. RISCURI SI RESPONSABILITATI
In afara de cazul in care este agreat de Vanzator si Cumparator diferit, Vanzatorul se descarca de riscurile si responsabilitatile asociate cu Bunurile si Serviciile in momentul predarii acestora catre societatea de curierat intern cu care Vanzatorul colaboreaza sau catre reprezentantul Cumparatorului. De asemenea, Vanzatorul va asigura transmiterea documentelor insotitoare Produselor.

9. ACCEPTARE
Acceptarea va fi facuta atunci cand Produsele sunt conforme cu caracteristicile tehnice mentionate in Comanda. In cazul in care Cumparatorul descopera ca Produsele nu sunt conforme specificatiilor tehnice, atunci Vanzatorul va aduce la conformitate Produsele in termen maxim egal cu termenul de executie al Comenzii, fara a imputa Cumparatorului eventuale costuri legate de aceste operatiuni.

10. RECEPTIA PRODUSELOR LA LIVRAREA PRIN CURIERAT
La livrare, reprezentatul firmei de curierat va preda destinatarului coletul ambalat (in cazul jantelor) sau fara ambalaj (in cazul anvelopelor). Cumparatorul are obligatia de a verifica integritatea ambalajului sau a coletului. Predarea va avea loc doar dupa plata taxei ramburs sau eliberarea documentului de plata (daca este cazul) si dupa semnarea confirmarii de primire. Cumparatorul nu va putea controla continutul coletului inainte de aceasta, insa, va avea dreptul sa nu semneze documentul care atesta expeditia in situatia in care se constata deformari ale ambalajului sau orice urma de lovitura. Orice reclamatie de acest aspect se efectueaza in momentul livrarii, cu mentiune pe AWB, sau prin intocmirea unui proces verbal de constatare intocmit in prezenta agentului Fan Courier care, ulterior, trebuie sa fie transmis catre SC Ecauciuc SRL prin e-mail sau fax. Reclamatiile ulterioare sunt considerate nule.
Chiar daca ambalajul este intact, imediat dupa receptia produselor, Cumparatorul are obligatia de a verifica din punct de vedere calitativ produsele. In cazul constatarii existentei unor deficiente, Cumparatorul are obligatia de a reclama defectiunile constatate, in scris, in aceeasi zi.
In cazul in care, intr-un termen de 24 ore de la expeditie, Cumparatorul nu transmite reclamatia, Vanzatorul considera ca produsele au ajuns in perfecta stare.

11. POLITICA DE RETUR
11.1. Produsele achizitionate la distanta se pot returna conform O.G. 34/2014, ceea ce confera Cumparatorului (persoana fizica sau grup de persoane fizice constituite in asociatii, asa cum sunt definite la art. 2 pct. 2 din Ordonanţa Guvernului nr. 21/1992 privind protectia consumatorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare) dreptul ca in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului sa denunte unilateral Contractul, urmand sa primeasca in termen de 14 zile de la denuntarea unilaterala in scris contravaloarea Contractului, conditionat de returnarea Produselor achizitionate. Costul de returnare a produselor in acest caz va fi suportat de catre Cumparator, putand folosi orice serviciu de transport dorit.
11.2. Produsele care au fost achizitionate in urma recomandarii tehnice gresite a Vanzatorului si Produsele ale caror caracteristici nu corespund cu specificatiile tehnice afisate pe site-ul www.ecauciuc.ro pot fi returnate, cu conditia notificarii SC ECAUCIUC SRL in termen de 48 de ore de la primirea Produselor. In acest caz, Cumparatorul poate opta fie pentru inlocuirea Produsului cu un alt Produs conform, fie pentru returnarea contravalorii Produsului, costurile de transport fiind suportate in acest caz de catre SC ECAUCIUC SRL. Lipsa de conformitate nu se refera la viciile de fabricatie ale produselor.
11.3. Cumparatorul are obligatia de a returna Produsele in aceeasi conditie in care au fost receptionate. Nu se accepta pentru returnare produse ce se afla in urmatoarele situatii:
- produse ce au fost aduse pe "comanda speciala" (Produse comandate de catre Cumparator, care nu se afla in stoculul Vanzatorului in momentul comenzii, dar care pot fi livrate pe baza unei comenzi ferme si a platii unui avans, in termenii agreati de parti. Vanzatorul il va informa pe Cumparator daca oricare dintre produsele comandate constituie Comanda Speciala);
- produse care nu au fost comercializate de SC Ecauciuc SRL;
- produse care nu mai au ambalajul original complet in care au fost livrate;
- anvelope montate si demontate de pe janta, jante pe care s-au montat anvelope, jante montate pe autovehicul;
- anvelope ce prezinta modificari fizice, lovituri, zgarieturi,  socuri, deformari, intepaturi, taieturi, ruperi de material, sau cu alt defect evident;
- anvelope depozitate necorespunzator.
11.4. Ridicarea produselor de la sediul Vanzatorului nu se poate considera comert la distanta, respectiv Cumparatorul nu poate beneficia de dreptul de denuntare in 14 zile. In cazul ridicarii produselor de la sediul Vanzatorului, Cumparatorului ii revine obligatia de a verifica produsele inainte de ridicarea lor, in prezenta personalului Vanzatorului.

12. GARANTII
Toate Produsele comercializate de catre site-ul www.ecauciuc.ro beneficiaza de conditii de garantie conform legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor. Produsele sunt noi si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte. Lipsa certificatului de garantie al Produsului trebuie semnalata in maxim 48 ore de la receptia marfii pe adresa comenzi@ecauciuc.ro. Orice sesizare ulterioara nu va fi luata in considerare.
In cazul defectarii produsului aflat in garantie, ca urmare a unor defecte de fabricatie, Cumparatorului ii revine obligatia de a returna pe cheltuiala sa Produsele catre Vanzator, in cazul aparitiei anumitor defecte. Produsele returnate vor fi insotite de urmatoarele documente: copie dupa factura cu care s-au achizitionat produsele, copie dupa certificatul de inmatriculare al masinii, certificatul de garantie semnat in original, proces verbal predare-primire anvelope returnate (pe care Cumparatorul il va solicita de la Vanzator). In certificatul de garantie se gasesc informatii despre: obligatiile Vanzatorului, obligatiile Cumparatorului, pierderea garantiei, procedura de returnare a Produselor in garantie, prevederi legale. De asemenea, certificatul de garantie cuprinde si Declaratia de conformitate pentru anvelope. La cererea Cumparatorului, Vanzatorul ii poate pune acestuia la dispozitie, in format electronic ce se va expedia prin e-mail, un model de certificat de garantie, conform cu originalul.

13. TRANSFERUL PROPRIETATII

Proprietatea asupra Produselor va fi transferata la momentul efectuarii platii din partea Cumparatorului in locatia indicata in Comanda. In cazul livrarii prin curier, acesta nu este autorizat de catre Vanzator sa permita Cumparatorului deschiderea coletelor inainte de semnare de livrare, ci doar ulterior semnarii de livrare si achitarii eventualei contravalori a acestora. Prin livrare se intelege semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul Vanzatorului.

14. RASPUNDERE
Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Produselor dupa livrare si in special pentru pierderea acestora.

15. FORTA MAJORA
Niciuna din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

16. LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA
Eventualele litigii se vor solutiona pe cale amiabila conform Codului Comercial si Codului Civil prin conciliere directa, iar in caz de neintelegere, conform prevederilor legale in vigoare.

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul folosirii lor. Afla mai multe