Noul Nokian WR D4 invinge vremea schimbatoare din Europa

Noul Nokian WR D4 invinge vremea schimbatoare din Europa

Iarna este perceputa diferit in functie de locul in care traim, si, din fericire, producatorii de anvelope iau in calcul acest lucru. Atat Pirelli cat si Michelin au adaugat recent anvelope de vara/iarna pentru climatele temperat europene in portofoliile lor. Nokian, pionierul anvelopelor de iarna, a introdus recent un produs descris ca "un cameleon versatil pentru drumuri de iarna" - o anvelopa care nu numai ca ofera performante pe zapada si noroi (vreme adevarata de iarna, in viziunea celor de la Nokian), dar exceleaza si in conditii de carosabil umed, situatie cu care ne confruntam foarte des in lunile de iarna. Nokian WR D4 este programat pentru lansare in toamna anului 2015 si este promovat ca "prima anvelopa premium pentru autoturisme ce obtine calificativul "A" pentru aderenta pe carosabil umed.

"In zilele noastre, iernile din Europa Centrala tind sa varieze intre viscol, ploaie si zile fara precipitatii", afirma compania Nokian Tyres la lansarea noii anvelope. "Nokian WR D4 este creat pentru vreme schimbatoare si reprezinta tot ce este mai bun in ceea ce priveste fabricarea anvelopelor Nokian: este o anvelopa prietenoasa cu mediul inconjurator, experta in vreme schimbatoare. Aceasta anvelopa de iarna reprezinta o noua generatie care va inlocui modelul WR D3, castigatorul a multiple teste de comparatie in reviste de automobilism."

Condus usor si confortabil

In completarea sigurantei, confortul este o parte esentiala a unei experiente de condus pozitiva. Structura precis optimizata a benzii de rulare permite anvelopei de iarna Nokian WR D4 sa reactioneze rapid la schimbarile rapide de directie.

Tehnologia "Nokian Silent Sidewall" imbunatateste confortul la condus. Compusul de cauciuc special adaptat dintre peretele lateral si banda de rulare filtreaza zgomotul si vibratiile provenite de la rularea pe sosea, evitand transmiterea acestora in habitaclu. Aceasta inovatie reduce nivelul de zgomot din interiorul vehiculului.

Indicatorul de siguranta pe timp de iarna sporeste confortul si siguranta in condus

Banda de rulare are marcajul DSI (Driving Safety Indicator), dezvoltat si patentat de Nokian Tyres, dar si marcajul WSI (Winter Safety Indicator), reprezentat printr-un fulg de zapada. Acesta ramane vizibil pana la o adancime de 4mm a profilului. Odata ce fulgul de zapada nu mai este vizibil, se recomanda achizitionarea unor pneuri noi de iarna, pentru a beneficia de siguranta suficienta.

Dupa cum am mentionat deja, mai multe dimensiuni ale anvelopei de iarna Nokian WR D4 au obtinut calificativul "A" pentru aderenta pe carosabil umed. Gama WR D4 cuprinde dimensiuni de la 14" la 20" si indici de viteza de la Q (160 km/h) la W (270 km/h), variante run-flat si compatibilitati cu vehicule electrice.

sursa:
-nokiantyres.com/company/news-article/the-new-nokian-wr-d4-winter-tyre-masters-the-varying-central-european-winter-weather/
-tyrepress.com/2015/03/nokian-addresses-weather-vagaries-with-wr-d4/

0 comentarii pentru "Noul Nokian WR D4 invinge vremea schimbatoare din Europa"

Scrie un comentariu

Nume:
 
Comentariu:
Note: HTML is not translated!
Captcha
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul folosirii lor. Afla mai multe